Schenkingen

Contact

 

 
 

Schenkingsadvies

Kan uw kind een financieel steuntje gebruiken? Bijvoorbeeld voor studiekosten, de aankoop van een eigen woning of wil uw kind het familiebedrijf overnemen. Dan kunt u uw kind een bedrag schenken.

U moet daarbij wel rekening houden met de belastingregels want degene die de schenking ontvangt, kan schenkbelasting verschuldigd zijn.

Door handig gebruik te maken van vrijstellingen en fiscaal vriendelijke schenkingsvormen, kunt u het rendement van uw schenking verhogen. Niet alleen op het moment van schenking zelf, maar ook later.

Schenken is een voordelige manier om het opgebouwde vermogen aan de volgende generatie over te dragen. Het financiƫle steuntje voor nu is tegelijkertijd een gelegenheid om na te denken over uw nalatenschapsplanning.

Afhankelijk van de omvang van uw vermogen en de vrijstellingen, bedraagt de erfbelasting voor uw kind al snel tussen de 10% en 20% en voor het kleinkind zelfs tussen de 18% en 36%. Regel het tijdig en goed en bespaar erfbelasting in het voordeel van uw erfgenamen!

Wilt u ook uw nalatenschap plannen door fiscaal vriendelijk schenken? Wij kunnen u helpen. Wij berekenen voor u op welke wijze u optimaal gebruik maakt van alle vrijstellingen zodat u zo min mogelijk belasting betaald.

Wilt u gebruik maken van de expertise van Mooi Nalaten, maak dan nu een afspraak. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden.

 
Wilt u weten wat Mooi Nalaten voor u kan betekenen, neem dan gerust contact op.
Het eerste gesprek is vrijblijvend en kosteloos.
Ik ben te bereiken via 06-36305919 of linda@mooinalaten.nl