Over Mooi Nalaten

Linda de Kleuver

Over Mooi Nalaten

Mijn naam is Linda de Kleuver. In 2017 heb ik Mooi Nalaten opgericht omdat ik zag dat een Mooi Nalaten begint bij leven. Wie zijn nalatenschap bij leven goed voorbereidt, zorgt voor een fijne en juiste afwikkeling van zijn nalatenschap na de dood.

Helaas zien wij regelmatig in de media hoe het mis kan gaan bij de afwikkeling van een nalatenschap. Denk aan een onoplosbare ruzie tussen de kinderen, een executeur die geld heeft verduisterd of een veel te hoge aanslag erfbelasting. Uit recent onderzoek blijkt dat het aantal nalatenschappen dat voor de rechter komt dramatisch is gestegen en blijft stijgen. Dat vind ik verdrietig en onnodig. Een overlijden is al naar genoeg. Veel problemen zijn te voorkomen door tijdens leven al de nalatenschap te plannen en te zorgen voor een goede begeleiding bij de afwikkeling van de nalatenschap.

In 1998 ben ik afgestudeerd in notarieel recht aan de Universiteit Nijmegen. Ik ben mijn carrière begonnen als kandidaat-notaris op een notariskantoor in het Gooi. Daar heb ik mijn voorliefde voor het familierecht en het erfrecht ontwikkeld. De verhalen uit die tijd zijn me altijd bijgebleven. Vervolgens heb ik op diverse notariskantoren gewerkt in de randstad waar ik op alle notariële gebieden ervaring heb opgedaan. Naast het erfrecht en estate planning heb ik veel woningen overgedragen en heb ik meerdere vennootschappen opgericht. Als vaste waarnemer van de notaris heb ik diverse akten getekend. Later ben ik mij gaan inzetten voor een aantal grote goede doelen. Hier kon ik pas echt mijn erfrechtelijke hart ophalen. Op landelijk niveau heb ik gezien wat er allemaal mis gaat na een overlijden en welke ellende dit voor de nabestaanden met zich meebrengt. Het was het zetje dat ik nodig had om voor mijzelf te beginnen.

Ik ben gecertificeerd estate planner (REP) en ik word met enige regelmaat door notariskantoren ingehuurd om complexe nalatenschappen af te wikkelen. Ik ben aangesloten bij Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB), Register Estate Planners (REP) en Nederlandse Organisatie voor Executeurs (NOVEX).

Als estate planner is het mijn doel om de problemen voor de nabestaanden zo klein mogelijk te maken. Dat doe ik bij: Leven door, in een persoonlijk en op maat gemaakt plan (het nalatenschapsplan) vast te leggen hoe (familie)vermogen gestructureerd en financieel verstandig kan overgaan naar de volgende generatie. Na leven door hulp te bieden bij de afwikkeling van een nalatenschap.

In onze huidige complexe samenleving is een goed advies maatwerk. Om maatwerk te kunnen leveren is het belangrijk om kennis te hebben op diverse (rechts)gebieden zoals erfrecht, familierecht, onroerend goed, vennootschappen en fiscale kennis.

Ervaringen van anderen:

Linda heeft ons geholpen met het ordenen van onze wensen om mooi na te laten. Zij is een prettig persoon die nauwkeurig werkt. Voor ons heeft zij een mooi rapport opgesteld met een advies en een aanbeveling voor een geschikte notaris. Linda is een echte perfectionist. en ik raad haar aan als je een nalatenschap goed geregeld wilt hebben.

Bedankt dat je ons hebt geholpen met de aangifte erfbelasting.Door jou hebben wij geld bespaard. Dit hadden wij zelf niet gekund.

Wilt u weten wat Mooi Nalaten voor u kan betekenen, neem dan gerust contact op.
Het eerste gesprek is vrijblijvend en kosteloos.
Ik ben te bereiken via 06-36305919 of linda@mooinalaten.nl