Executeur

 

Executeur

Een executeur is iemand die op verzoek van de overledene zorgt voor de afwikkeling van zijn nalatenschap. De benoeming van de executeur is in de wet geregeld. U kunt een executeur alleen maar benoemen in uw testament. Wettelijk gezien moet een executeur de nalatenschap afwikkelen. Dit betekent dat een executeur de goederen en bezittingen in kaart moet brengen én de schulden hiervan moet betalen. U kunt meerdere personen aanwijzen als executeur, ieder met een eigen functie. Zo kunt u een executeur aanwijzen die alles regelt rondom uw onderneming.

Er zijn drie soorten executeurs met ieder zijn eigen bevoegdheden. Deze worden aangeduid met sterren:
* Begrafenis executeur
** Beheers executeur
*** Executeur afwikkelingsbewindvoerder

De meest voorkomende is de beheers executeur. Een beheers executeur en een executeur afwikkelingsbewindvoerder is verantwoordelijk voor het beheren van de goederen van de nalatenschap en het voldoen van de schulden. De executeur afwikkelingsbewindvoerder is daarnaast ook beschikkingsbevoegd.

In principe kunt u iedereen benoemen als executeur. Zo kunt u ervoor kiezen om uw partner of vriend(in) aan te wijzen. U kunt er ook voor kiezen om een professionele executeur aan te wijzen. Een executeur heeft een zware taak en er kunnen allerlei complicerende factoren spelen waardoor het verstandig is om voldoende emotionele afstand te nemen. Een professionele executeur kan meer afstand bewaren. Dit betekent dat hij of zij de afhandeling zakelijk kan bekijken en de taken rationeler kan uitvoeren. Mooi Nalaten heeft veel ervaring als executeur en wordt regelmatig gevraagd om als executeur op te treden.Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Organisatie van Executeurs (NOVEX) en Register Estate Planners (REP).

Bent u op zoek naar een executeur die kennis van zaken heeft en oog heeft voor familieverhoudingen neem dan nu vrijblijvend contact op met Mooi Nalaten voor een eerste kennismakingsgesprek.


Door een professionele executeur in te schakelen liepen de conflicten niet hoog op en kon de nalatenschap zonder problemen afgewikkeld worden. Dat geeft rust in een moeilijke periode.

 
Wilt u weten wat Mooi Nalaten voor u kan betekenen, neem dan gerust contact op.
Het eerste gesprek is vrijblijvend en kosteloos.
Ik ben te bereiken via 06-36305919 of linda@mooinalaten.nl